Sök böcker, filmer, musik...

Garnnystan, stickor, pennor, hörlurar, passare, tyger

Studion är Stadsbibliotekets rum för kreativitet och lärande. Här kan du delta i konstnärliga workshops, utforska digitalt skapande och låna symaskiner. Se kalendariet för aktuellt program!

Studion är öppen under bibliotekets öppettider.

Ljudrummet, Bildrummet och symaskiner lånas ut mot pant (giltig legitimation). Du som är under 18 år och saknar legitimation kan använda ditt bibliotekskort som pant.

Vad skulle du vilja göra i Studion? Vill du leda en workshop eller lära dig något nytt? Mejla dina idéer till kundtjanst@bibliotekuppsala.se.

Låna symaskin

Nu kan du låna en sy- eller overlockmaskin på Stadsbiblioteket! Perfekt för dig som behöver laga ett plagg ett jobba på ett syprojekt.

Lånetid 3 timmar. Du lånar ett kit med strömkabel, sytråd, sax och andra sybehör, tyg tar du med själv. Maskinen används på plats i Studion och du ansvarar för att maskin och sybehör är i gott skick vid återlämning. Boka i informationsdisken eller genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se

Ljudrummet

I Ljudrummet kan du ha möten eller prova att spela in en podcast. Du kan boka rummet 3 timmar per dag, max 2 bokningar per vecka.

Du kan låna ett podcast-kit som innehåller:

  • Zoom H6 (mobil ljudinspelare)
  • 2 mikrofoner med stativ
  • 2 par hörlurar
  • 5 sladdar

Podcastutrustningen används på plats i Studion och du ansvarar för att den är i gott skick vid återlämning. Boka genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se.

Obs! Du behöver ta med ett eget minneskort eller bärbar dator för att spara ljudfilen. I rummet finns även en digital skärm och konferenskamera.

Bildrummet

Bildrummet är till för dig som vill utforska digitalt skapande. Du kan boka rummet 3 timmar per dag, max 2 bokningar per vecka. Boka genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se.

Här finns en Mac-dator med följande program:

  • Adobe Illustrator (vektorgrafik)
  • Adobe InDesign (trycksaker)
  • Adobe Photoshop (bild- och fotoredigering)
  • Final Cut Pro (videoredigering)
  • Moderskeppet (600 onlinekurser i foto, video, design och sociala medier)  

Bläckstråleskrivare

I bildrummet finns även Epson SureColor SC-P900, en bläckstråleskrivare som skriver ut i A2 och på rulle. För att skriva ut bilder i hög kvalitet så behöver upplösningen minst vara 3308 x 4678 pixlar. Du ansvarar själv för att bilden håller tillräcklig upplösning.  

Pris: A2/80 kronor (420x594mm), A3/40 kronor (297x420mm), A4/20 kronor (210x297mm), rulle: 80kr för påbörjad halvmeter.  

Prata med personalen om du vill skriva ut! Betala i informationsdisken.