Sök böcker, filmer, musik...

Böcker och tidningar på olika läsplattor.E-böcker och e-ljudböcker lånar du i appen Biblio eller direkt på bibliotekets hemsida. Du kan läsa strömmande eller ladda ner boken till din enhet. 

Du kan göra max 2 e-lån per vecka. Det går inte att lämna tillbaka en e-bok eller e-ljudbok för att kunna låna en ny.

Låna till telefon eller surfplatta

Det enklaste sättet att låna e-böcker och e-ljudböcker är att använda appen Biblio. Du kan använda appen i smarta telefoner och på surfplattor.

Biblio logotyp    Kom igång med Biblio

Annat läsprogram

Om du vill använda ett annat läsprogram och ladda ner direkt från webbkatalogen finns instruktioner för det i länken nedan. För att använda läsprogrammen behöver du ett Adobe-ID. För att kunna skapa ett Adobe-ID behöver du vara 13 år gammal.

Fler läsprogram för iPhone/iPad/Android

Låna till dator eller läsplatta

E-böcker till din dator eller läsplatta ska du låna från vår hemsida. Du kan också låna e-ljudböcker till webbläsaren i din dator. Du hittar böckerna i vår katalog när du använder sökrutan högst upp på sidan.

Låna e-böcker till PC/Mac

Låna e-böcker till läsplatta

Hjälp med e-böcker

Får du ett felmeddelande? Här hittar du en lista med vanliga felmeddelanden och lösningar:

Vanliga felmeddelanden

Behöver du hjälp? Du är välkommen att kontakta oss på biblioteket.

Stadsbiblioteket erbjuder särskilda handledningstillfällen för dig som vill få hjälp med e-böcker. Du kan också boka individuell handledning. Vi har också digital vägledning här på vår webbplats i form av manualer och instruktionsvideos.

It-handledning på Bibliotek Uppsala